Hyggelig Halloween uden (alt for) skræmte børn

Halloween-med-viljestaerkt-og-sensitivt-barn-neurologisk-sensitive-boern-boerneergoterapi-autisme-og-ADHD-stresset-barn

Vil du gerne forberede dit barn på Halloween? 🎃

Så Halloween bliver en hyggelig aften frem for det modsatte!

Her får du vores ideer til Halloween uden (alt for) skræmte børn. 

Halloween er både og. Både super hyggeligt og det stik modsatte. For mange børn, ikke kun de mindste af dem, er Halloween forbundet med frygt og ubehag. Hvis barnet har modulationsforstyrrelser, kan halloween virkelig være noget af en mundfuld. 

Her får du vores ideer til Halloween uden (alt for) skræmte børn. 

Børn kan “bare” være små og synes at skeletter, kister, spøgelser, blod og den slags er lidt for meget at forholde sig til. Men mindst lige så mange, også lidt større børn, kan være i konflikt med sig selv, fordi de ikke oplever alt det uhyggelige som andet end meget skræmmende. 

Vi kommer her med nogle ideer til en hyggelig Halloween for alle. 

  • Tal med dit barn om hvad Halloween er for noget. Vi ville fx forklare, at Halloween minder lidt om de dødes dag som man holder i Mexico. Her hænger man smukt pyntede skeletter op og sætter lys på sit families gravsted for at mindes dem, som er døde, men ikke er glemt. Her kan det være en god ide at tale om et menneske fra jeres egen familie, men som nu ikke er hos jer mere på en let og udramatisk måde. I vil gerne huske den person langt ud i fremtiden. Halloween eller de dødes fest er en måde at huske og fejre deres liv på.   


  • Halloween er kun en leg: Tal gerne om, at alt det uhyggelige ikke er her i virkeligheden, det er kun for sjov og der faktisk slet ikke findes spøgelser. Klæd jer ud som søde spøgelser med lagener eller bare lad som om I er spøgelser. Stille og roligt. 


  • Snak med barnet om hvad der er sjovt ved halloween. Fx. at man gerne må drille dem, som ikke giver slik ved døren. Man kan fx. have en toiletrulle med og snurrer et par buske eller træer ind. Man kan også være heldig at nogen har sat en græskarlygte udenfor deres dør, som betyder, at de holder halloween i huset og måske giver slik til dem som kommer og banker på. Lad barnet nævne 3 ting som de ikke kan lide ved halloween. 


  • Snak med  barnet om hvordan I selv pynter op til halloween. I behøver slet ikke uhyggelig pynt, men bare små hyggelige ting, gerne nogen som I kan lave sammen inden halloween. Se vores ideer til hyggelig uhygge i den kommende tid og brug pinterest for flere ideer


  • Lav en tegning, eller skema, over hvordan jeres rute rundt i kvarteret kommer til at gå eller tegn hvad der sker når man besøger et hus


  • Hvis muligt, så aftal med nogen som I kender, at I kigger forbi til et besøg ved deres hjem  


  • Hvis I går ud og laver slik og ballade, så nøjes med at gå udenfor mens det stadig er lyst udenfor eller hav en lommelygte med som barnet selv må styrer. 


  • Lav et stopord som barnet kan bruge lige når det vil. Et stopord er et bestemt ord som I aftaler på forhånd og som betyder, at  barnet er utryg, bange eller har brug for en pause. Et stopord kan være Græskar, Kat, lys eller noget helt andet. Lad barnet selv finde på sit ord. 


Rigtig god forberedelse til Halloween fra os i Pilotskolen ♥️


Ved Pilotskolen specialiserer vi os i sanseintegration og ergoterapi for børn, blandt andet neurologisk sensitive børn, viljestærke og signalstærke børn. Vi hjælper børn som let bliver overstimuleret samt børn med stresset nevesystem og diagnoser som ADHD og autisme.

Pilotskolen - børneergoterapi i Aarhus og online.

Læs mere om vores individuelle forløb for forældre her.


  • Moesgårdvej 2C, 8270 Højbjerg

  • CVR 35564721