Børneklinikken Pilotskolen er en fysisk og online baseret børneklinik og undervisningsplatform, drevet og ejet af os, Caroline Houtzager Rasmussen og Christina Sø Bendixen. Vi tilbyder i et mindre omfang intensive forløb til familier i vores fysiske klinik i Aarhus. 

Vi er begge autoriserede børneergoterapeuter og forældre til de skønneste neuro-atypiske børn. 

Vores særlige interesse og ekspertise er børn, som på grund af stress i deres nervesystem er på overarbejde, selv i en helt almindelig børnehverdag. For forældre medfører dette meget ofte en stor bekymring for barnet, samt mange særlige hensyn, som man som forældre anstrenger sig, for at give sit barn. 

 

Vores vigtigste mission er først og fremmest at give barnets udvikling et kærligt skub fremad og dermed styrke det enkelte barns ressourcer. Vi tror på, at alle børn skal udvikle sig til at blive “pilot i sit eget liv” på et tidspunkt, frem for at blive pakket ind i vat og bobleplast. Måden vi gør det på er ved at booste forældres viden på området og ikke mindst udnytte hver forældres personlige styrker. 

Vi viser forældre,  trin for trin i vores online-forløb og vores fysiske forløb, nye måder at forstå sit barn og dets måde at reagere på, samt hvordan de selv bliver eksperter i at flette sanseintegrationstræning og regulerende aktiviteter ind i hverdagens familieliv.  På denne måde skaber forældre selv det fundament der skal til, for at både det enkelte barn og familien som helhed, trives. 

Vi har i en længere årrække passioneret arbejdet terapeutisk med børn i vores egen klinik Pilotskolen i Aarhus, undervist kollegaer og forældre og fagpersoner, som arbejder tæt med børn med modulationsforstyrrelser. Vi har specialiseret os særligt i USA, hvor negative virkninger af et stresset nervesystem hos børn er bedre beskrevet og hvor ergoterapi til børn er lysår fra vores egen i Danmark og i Europa.

Vi måtte som mange andre lukke vores fysiske klinik under Corona pandemien, men det gav os kun endnu mere lyst og drivkraft til at tænke nyt og realisere drømmen om, at nå endnu længere og hurtigere ud til børn, som vi ved sidder i hele Danmark og behøver denne støtte. Det kan vores online format på en helt anden måde end vores fysiske klinik kunne.

Vi vil gøre vores egen samt den nyeste viden på området let tilgængelig for alle med interesse for børn, som er på overarbejde. I et online format, kan vi nå derud hvor vi ikke har kunne nå ud tidligere. Vi ønsker dybfølt at være tilgængelig for de børn og forældre, som lige nu føler sig alene med en lidt svært definerbar situation som skaber lidelse hvis den ikke får den nødvendige opmærksomhed og behandling.

 

Vores mission er:

  • At sprede viden om sanseintegration og herunder Modulationsforstyrrelser til forældre, fagfæller og alle som arbejder med børn i Danmark, Norden og Verden. I den rækkefølge ;)
  • At finde ud til børn i stress og mistrivsel meget tidligere, så deres udvikling hurtigt kommer på rette eller bedre spor igen.
  • Lynhurtigt at kunne være hånden i ryggen til forældre, som har børn med de her udfordringer
  • At skabe bedre forståelse for børns udfordringer gennem undervisning og fællesskaber, både faglige og forældre baserede


Nok om os selv, her er hvad andre siger om os

Pilotskolen
Ulla - Mor til dreng på 7 år

“Pilotskolen er drevet af to ildsjæle - der begge har været med at til gøre en kæmpe forskel for vores søn - og dermed hele vores familie.
Den faglige kompetence samt det ressource- og børnesyn vi oplevede vores søn blev mødt med hos Pilotskolen - var helt fantastisk! ”

Mor til dreng på 7 år

Pilotskolen
Louise - til 8 årig pige

“Da vi tog kontakt til Pilotskolen, var det frustration og afmagt der fyldte vores hverdag.
Nu har vi været igennem et forløb, som vores datter på 8 år har elsket hvert et minut af.
Vi har hele vejen igennem følt os i trygge hænder.
Nu er frustration og afmagt erstattet med optimisme og indsigt.
Vi ved nu hvordan verden føles og ser ud - set med vores datters øjne. ”

til 8 årig pige

Pilotskolen
Klaus - Far til 12 årig dreng

“I har gjort forskellen i vores familie. Givet os forståelse og redskaber til at navigere ud fra et nervesystem der ikke er helt kalibreret. Af hjertet tak!”

Far til 12 årig dreng


  • Moesgårdvej 2C, 8270 Højbjerg

  • CVR 35564721